Ficklampa på 400 lm och 5 W

Det är lätt att imponeras av LEDs med bra kvalitet och hög effektivitet. Jag har fått testa en ficklampa med en LED på 5W och ca 400 lumen. Den drivs av 3 stycken vanliga ficklampsbatterier och har en lystid på ca 3 timmar.

LED-ficklampa 5W

Det första som slår en är tyngden. Den är en gedigen lampa som inte är gjord för att vara lätt. Den är mycket stöttålig och ska klara ett fall på tre meter samt vara vattentät till någon meter. När man slår på den skall man INTE kika in i ljuskällan… då ser man inget på några minuter.

Ljusbild från 5 meter

Ljuset är kallvitt, vilket gör att man får ut mer lm/w. Eftersom det är en ficklampa spelar ljustemperaturen inte så stor roll. Från fem meters håll är kärnfokus mindre än en halvmeter och diametern på hela ljusbilden ca 2 meter. Det gör att man lyser upp en punkt mycket starkt och kan lysa upp saker på långt håll, men ändå har ett ledljus (sic!) på sidorna kring kärnfokus.

Lampan förs av Aaxsus men är ännu inte ute på deras produktlista på nätet eller hos någon av deras återförsäljare. Därför kan jag inte kommentera om den är prisvärd eller ge ngn direktlänk. Däremot kan jag säga att jag är imponerad… och ser fortfarande massa blå prickar överallt😉

8 kommentarer

Filed under belysning, LED, Teknik

8 responses to “Ficklampa på 400 lm och 5 W

 1. Med tanke på att Ledgiganten tar (eller tog, för den är tydligen slutsåld just nu) 600 bagis för motsvarande 3-wattare, så kan man ju gissa att priset rakar upp emot tusenlappen.

  Synd. Den hade varit perfekt att ha med mig när jag är ute på sena nattrundan med hunden.

 2. finns hos ahlsell, och då som uppladdningsbar

 3. Vart kan man köpa den där lampan?

 4. Rob

  Tog en lampa som tillbehör till min nya elcykel. Löstagbar. 1200 lumen. -.-

 5. Köpte en liknande från Kina för 200 kr + laddningsbart batteri och laddare för ca 100 kr. Den lyser med 900 Lumen

 6. @Kristofer:

  Var det möjligen från DealExtreme du köpte den? De har massor av fantastiska prylar till ofattbart låga priser. Och de skickar flygfrakt helt fraktfritt. I rekommenderat brev och med ”gift” på deklarationen, så tullen håller sig vanligtvis undan.

  Fullständigt fabulöst. Jag blir som ett barn i en godisaffär varje gång jag är där.

  För övrigt hoppas jag att ni alla har noterat att Biltema nu har en LED-strip på 4,8W för 89:-. Inbakad i klar silikon så att den är IP44. Sanslöst! En till köksbänken i husvagnen och en ovanför tvättstället i badrummet. Och så en som jag skall försöka sätta i fronten på bilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s